keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Venemessut 2018

Venemessut on jälleen agendalla ja ainahan siellä on käytävä, useaan otteeseen. Päivystän kolmena päivänä Purjelaivasäätiön ständillä ja yritän markkinoida ihania seikkailuja maailman merille. Tervetuloa kakkoshalliin, siellä ollaan sunnuntaihin asti. Kylmästä lämpimään ja sitä rataa. Hallissa kaksi on myös iso vesiallas ja hauskaa rantafiilistä.


 Messuilla on vahva moottoriveneiden ja moottoreiden edustus, mutta kyllä nekin merelliseen tunnelmaan vievät. Ison hallin peräkulmassa on myös purjehdusnurkka, mistä löytyy purjehtijaa kiinnostava uutuus ClubSwan 50 eli 50 jalkainen kilpapurjevene. Nautorin paatti kuulemma soveltuu myös kevyeksi päiväkruiseriksi. Kävin maanantaina ihan varta vasten tsekkaamassa tämän uutuuden.

Tässä pari ulkokuvaa ja kiiltävää kylkeä.


 Sisältä vene on hyvinkin pelkistetty eikä turhia elementtejä ole ainakaan esittelymalliin lisätty. Omaan silmään kävi muunmuassa kädensijojen puute, ja mietin mistä hitosta tässä purkissa pidetään kovemmalla kelillä kiinni? Tosin idea lienee käyttää lattiatilaa purjeiden säilytykseen eikä turhaan sisällä chillailuun.

 Hytit oli sisustettu hyvinkin kodikkaiksi eli kyllä tällä viikonlopun yli kelluu, kunhan kisat on käyty.

Tässä vielä paaran takahytti.

Purjehdussatamassa oli viime sunnuntaina mielenkiintoinen luento maailmanympäripurjuhdeksen kisaprojekteista, joita Suomessa on nyt valmisteilla. 

Lavalla istuivat Golden Globe raceen kesällä lähtevä Tapio Lehtinen, vuonna 2020 starttaavaan Vendéé Globe'n osallistuva Ari Huusela sekä itse jo maapallon purjein kiertäneet Hjallis Harkimo ja Pentti Salmi. Keskustelua oli jännä seurata ja miettiä muunmuassa miten Lehtinen ehtii saada Swaninsa kuntoon kesään mennessä. Toivottavasti ehtii! Hänen kisansa, kun käydään ainoastaan 60-luvulla käytetyillä välineillä eli navigointi tapahtuu sekstantilla, tutkaa ei ole ja viihdykkeenä on kirjat ja musiikki - kasetilla, joten Lehtisen menestymistä kisassa olisi hyvin kiehtovaa seurata.


Takaseinällä sitten taas Huuselan Imoca60 veneen keskikokoinen etupurje puoliksi taitettuna! Huuselalla on allaan kovan luokan avomeripaatti, tätäkin yksinpurhjehduskisaa tulee olemaan jännä seurata, kun se aikanaan starttaa Ranskasta. Päällimmäisenä juttelusta jäi mieleen Hjalliksen tokaisu, että hänelle sanottiin aikanaan maailmanympäri purjehdusta startatessaan hänen olevan hullu, ja vihdoin hän sai sanoa saman eteenpäin Lehtiselle ja Huuselalle, "Olette molemmat hulluja!"

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hyvä tokaisu hulluudesta...mukavia kuvia..