torstai 22. syyskuuta 2016

Lucha Loco Korkeavuorenkadulla

Olen monet kerrat kävellyt Lucha Loco - ravintolan ohi ja ihastellut lämmintä valoa ja tunnelmaa huokuvaa pinetä meksikolaista, missä on iltaisin terassille asti väkeä. Kesäilta, Korkeavuodenkadun hyörinä ja herkullista ruokaa... Mikäs siinä! Minä pääsin testaamaan paikan vasta eilen, kun treffasime kaverin kanssa hyvän ruoan merkeissä.

Tässä pääruokamme, minulla lohitaco ja kaverilla falfelversio. Tacoja oli vain kaksi ja hinta 18euroa sai ensin kulmat kurttuun olihan kyseessä selvästi street food eli jonkin sortin pikaruoka-annos. Siis hei meillä on nälkä! todettiin. Mutta iskettyämme hampaamme kiinni lättyyn huolet unohtui. Täytettä oli runsaasti ja nykyään niin haluttuja suutuntumia ihanasti. Lohessa rouskuvaa pintaa, kastikkeessa kermaista pehmeyttä, yrteissä tuoretta fiilistä ja makuviaihteita läpi käsin syötävän annoksen. Pirskaus limeä päälle ja vau!
 
 Värejäkään ei annoksesta puuttunut. Silmää ja kieltä hivelevää, suosittelen poikkeamaan. Treffipaikkana Lucha Loco tuntuu myös olevan suosittu, mutta ainakin mun hitaalla syöntitahdilla toinen taco levisi auttamatta käsille ja melkein syliin. Askarteluhengessä siis syömään ja sormet ruokaan. Jännä oli myös huomata, miten sisustuksen kannalta paikka kallistuisi selvästi nopeaan syömiseen, mutta hintoja ja annoksia katsellessa kyseessä on ihan oikea ravintola. Ehkä tällaseen ei vaan ole tottunut Helsingissä...

Mutta takaisin ruokaan, nimittäin alkuruokaan. Niistä en ottanut - ehtinyt ottaa kuvia - kun nappasimme annoksista heti kiinni. Jaoimme ravintolan omatekoiset naco-lastut quacamolella ja avocadocevichen. Nachot: perfect! Ohuita, suolaisia ja rouskuvia. Quacamole taas oli valkosipulista ja herkullista. Avokadoceviche oli kuitenkin mielenkiintoisuudessaan tähtien arvoinen kokeilu. Cevichessä idea on raakakypsytys sitrusmehulla, Lucha Locon annoksessa avokado oli "kypsytetty" limemehulla, ja sen lisöksi liemessä maistui makea ja suolainen, chili ja sipuli, sokeri ja lime, granaattiomenan siemenet, korianteri, pehmeä avokado ja näiden kaikkien vinkeä liitto. Tämä olisi sellainen annos, mistä lempiohjelmassani Master chef Australiassa tuomareiden kulmat nousisivat ja ylistys makujen balanssista kuuluisi. Hinta 12egee ja suuruus juuri ja juuri jaettava, mutta suosittelen!

Roomasta on tulossa postaus, kun ehdin koneen ääreen kotona, silloin saan kuvia ladattua paremmin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

fantastista ruokaa......