tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kello ranteeseen!


Pieni postaus yhdestä intohimostani, kelloista. Himo on perittyä ja kuten Hesarista sai viime viikolla lukea, se himo on tarttunut myös muihin. Kellot ovat toki aina olleet himoittuja, mutta nyt ihmiset ovat taas kuuluneet löytäneen ajan ranteeseensa. Mekaaninen ihme tai pattereilla käyvä kukkuu on mielestäni fiksu investointi, sillä kellolla voi kertoa itsestään paljon pienessä tilassa. 

Suomesta on ponnistanut monia taitavia mekaanikkoja ja omalla nimellään täällä suunnittelee muunmuassa Sarpaneva ja Rajamäen kellotehtaallakin on jotain jännään tekeillä. Sveitsissä Voutilainen väsää uskomattomia puolen miljoonan käsintehtyjä mestariteoksia, suosittelen googlaamaan. Yllä näkyy minun budjettiini juuri ja juuri mahtuvia merkkejä, sijoituksesta kun on kyse. Zenithin klassikko automaatti el Primero olisi toki manein, mutta oletteko koskaan miettineet, että isältä pojalle siirtyvä mekaaninen kello tarvitsee säännöllistä huoltoa minimissään joka viides vuosi? Lempikellossani tämä viisivuosihuolto maksaa tuhat euroa. Siinä saa kellon ostettuaan alkaa heti säästää huotoa varten. Pistää miettimään. Breitlingilta löytyisi hieman edullisempi krono, jossa säännöllinen huoltokin olisi puolet Zenithiä halvempi, juuri alle 500euroa. Omega taas on uusin löytöni, sellainen miksei-valinta. Isoa sijoitusta on hyvä pohtia rauhassa, ja onhan lopulliseen päätökseen ostohinnankin puolesta vielä aikaa.


En ole vielä päässyt kertomaan itsestäni niin paljoin kuin joku mekaaninen kello sanoisi, mutta päivitin sentäs Certinani sini-keltaisella natorannekkeella. Ihan makee, eiks je? Rannekipukin on hellittänyt, kun rannetta ei kitaran ja näppäintyön lisäksi rasita jääkylmällä teräsrannekkeella. Natoranekkeita voi tilata ruotsalaisesta nettikaupasta http://www.singularstraps.se  Jenkeistä taas tulee mielenkiintoinen, ilmaiseksi netissä luettava kellolehti www.watchtime.com

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

onpa hieno kellonremmi,ja kellokin on näköjään "antiikkia"...