lauantai 13. joulukuuta 2014

Bileistä toisiin

Olen kunnostautunut tänä viikonloppuna kutsumalla ystäviä kylään. Eilen pidin glögi-illan ja tänään on vuorossa Haloo Helsingin konsertin etkot kolmelle työkaverille. Niin sitä pitää vaan jaksaa painaa työviikon jälkeenkin, mutta eikös tamikuu ole sitten se kunnostautumisen, lepäilyn ja parannuksen hetki? Nyt sitä ei ehdi ajatella makean glögin, piparkakkujen ja suklaan äärellä... Lounaaksi sentäs kävin Famiasta hankkimassa hieman terveellisempää, sushia nimittäin. Näistä ei vaan voi saada tarpeekseen!

Taustalla Australian Master Chef All Stars, vaikka luulinkin aluksi, ettei tätä kautta jaksa alkaa seurata. Ystäväni toi eilen tuliaisiksi tuon ihanan pinkin joulutähden.

Suosikkini Famian menulla ovat nämä California-makit sekä tonnikalamajoneesi-makit. Kylläisenä jaksaa taas alkaa ajatella tulevaa iltaa, vaatetusta ja glögin lämmitystä. Vaihtelua mukiin haluavile suosittelen työkaveriltani saamaani Manhattanin siiderin eli amarettolla tujunnetun omenaglögin kokeilua. 

Resepti on yksinkertainen: 

lämmitä ja hauduta kattilassa 
7dl omenamehua
yksi appelsiini kuorittuna ja viipaloituna
3cm pala inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna
3 kanelitankoa
3 neilikkaa
3 maustepippuria 
2 teelusikkaa ruskeaa sokeria 15-30 minuuttia. Itse annoin hautua pitkään ja juomasta tuli melko sakeaa. 

Hurmaavan tuoksun vallattua koko asunnon, siivilöi glögistä pois mausteet ja lisää 2 ruokalusikallista hunajaa sekä 1,5 desilitraa Amarettoa. Höyryävän hyvää!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

nätti joulutähti,herkulliset sushit ja glögiohje, siinäpä oiva pikkujoulu istujainen....