lauantai 12. heinäkuuta 2014

Piknik Pihliksessä, 49er EM!

En vieläkään pääse pohdintaan asti, kun pitää kertoa vielä huomenna Helsingin edustalla pyörivästä 49er purjeveneiden EM-kisasta. Merisataman rannasta Kaivarissa kisaa näkee jonkin verran, mutta päätin itse lähteä virkistävälle retkelle Pihlajasaareen, mistä yhden radan näki oikein mainiosti. Todella tuulinen sää viilensi tunnelmaa, mutta purjehdus taas lämmitti, kuten aina.

Navakkaa tuulta pehmensi myös kunnon eväät. Sen verran pohdintaa ymppäänkin mukaan, että jos tavarat eivät tuo pysyvää onnea tai ei ole lomaa lähteä ulkomaille, hyvä ruoka on minun listallani nykyään ykkösenä. Syksyllä jaksaa varmaan taas alkaa kokkailla itsekin, mutta siihen asti voi nauttia muiden tekemisistä, kuten aivan järkyttävän ihanasta Brooklyn cafésta ja bakerysta Fredalla. Toisesta saa makeita cup cakeja, toisesta suolaisia baageleita. Maut sitovat muistoja omalla tavallaan ja mikä onkaan parempi sijoituskohde kuin hyvä ruoka kivassa paikassa - mahdollisesti mukavassa seurassa.

Otin lounaaksi laukkuun kalkkunabagelin, 7euroa, joka oli tajuttoman maukas! Mumisin itsekseni siinä rannalla, ettei tämä voi olla totta. Kuinka voi olla näin hyvää... Onneksi kysyin omistajan suositusta ja olin valmis maksamaan hinnan. Baageli oli tuore ja pehmeä, sisällyksen maut kuin unelmia keskenänsä... Miten sitä nyt vain voi sanoa, että yksinkertainen ruoka on hyvin tehtynä taivaallista.

Jännää kisaa väliin
ja sitten jälkiruoaksi tosiaan sitten se muffini eli cup cake, makuna chocolate cookies and cream. Ja jälleen sain siinä mumista samoja mantroja. Siis huh huh, sikahyvää! Että kaikki vaan sinne Brooklyniin ja nauttimaan elämästä ihanien makujen kanssa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ohhoh tulinpa täyteen, kiitos....