tiistai 18. maaliskuuta 2014

Rasvaletti Hakasalmen huvilassa


 Nyt kaikki stadilaiset liikkeelle ja etenkin kaikki 50-luvulla Helsingissä eläneet! Vaaleanpunaisessa Hakasalmen huvilassa Finlandia talon ja Musiikki talon välissä on näytillä aivan mahtava kattaus fotoja 1950-luvun Helsingistä. Vaikka olen syntynyt 80-luvlla, on kuvista helppo tunnistaa tuttuja paikkoja ja jos mesta ei heti juolahda mieleen, ei kuvien edessä ole synti viivähtää pidempäänkin, tutkittavaa kuvissa nimittäin riittää! Meillä meni vanhempieni kanssa kaksikerroksisen näyttelyn katseluun yli tunti ja siihen päälle vielä reilun puolen tunnin video-kooste ajan elävän kuvan klipeistä. Ennen näyttelyn loppumista marraskuussa on huvilaan varmasti palattavakin, kerran jos ei kaksikin. Eri seurassa vaikka, voi testata kaverien kotiseututietämystä.

 

 

Kuvat on koostettu hauskasti teemoittain ja kuvateksteissä määritellään kuvan sijainti. Ihmisiin kuvat eivät siis keskity, vaikka oma huoneensa on esimerkiksi nuorisolla, vaan näyttelyyn voi ennen kaikkea mennä muistelemaan tai toteamaan mitä oli Akateemisen kirjakaupan kohdalla ennen nykyistä rakennusta, ihailla Mikonkatua autotienä tai - lähempänä kotia – huvittua Pohjois-Haagan Thalian aukion kovin muuttumattomasta ilmeestä ja 50-luvun lähiöiden ilmavasta tyylistä. Nuoremmille suositeltavaa on toki ottaa mukaan joku ajanjaksona elänyt, siten saa kuvista irti hauskoja tarinoita, vaikka äidin ja isän nuoruudesta. Ai tollaisia jätskikärryjä oli monessa paikassa! -kommentilla alkoi meidän kierroksemme. Käyttämäni kuvat on napattu viime lauantaina, jolloin ihailin taivaan sävyjä. Kuvankäsittelyä ei näissä tarvittu!


Gluteenittomia leipomuksia kuluttaville tiedoksi, että huvilan lisärakennuksessa toimii mainio kahvila, missä kaikki leipomukset ovat gluteenittomia ja itse tehtyjä. Suolaisten ja makeiden valikoima on runsas ja laatu mainio. Kahvi maksaa kuusi markkaa ja muutkin tarjoamiset ovat hyvin kohtuuhintaisia. Piristävä lisä erikoisruokavaliota noudataville!


*****

Hyvän päivän kunniaksi kävin vielä illalla kaupungilla ostamassa uudet farkut repeävien tilalle. Ilokseni sain huomata, että Cheap Mondayn housut ovat edelleen hyvän värisiä ja hyvän hintaisia. 35 euroa farkuista ei ole paha ja nyt neljät sukat sai kympillä. Jes sanoisin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttely on hauska paluu viisikymmentä luvulle, suosittelen myös käyntiä, enemmän saa hyötyä jos on asunut tuolloin jossain puolelle stadia....