sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ravintolapäivä, ja muistoja

Vuoden 2014 ensimmäinen ravintolapäivä oli tänään. Keksintö on suomalainen, alkanut vuonna 2011 ja kuulemma levinnyt hienosti ympäri maailmaa. Kuulin jopa jostain, että jotkin Itämerellä kesällä seilaavat risteilijät rakentavat aikataulunsa niin, että pääsevät Helsinkiin ravintolapäivän aikaan. Kuulostaa hullulta, sillä itse olen karttanut tapahtumaa kuin mitäkin tähän asti. Ensimmäisellä kerralla idea kuulosti hauskalta. Pohdin, miten ketkä vaan, jotka haluaa saa häärätä hellan ääressä ja tehdä ruokaa muille innokkaille. Itse en ajatellut käydä ties kenen luona syömässä ties mitä. Päivän toistuttua, asenteeni vain lujittui. Ei ole mun heiniä, en varsinkaan lähtisi jonottamaan saati etsimään jotain random mestoja! Fiuh!
Onneksi sitten tuli tämä päivä ja tuttavani pani pystyyn senegalilaisen ravintolan Kumpulaan, Hoasin rivitalon kerhotilaan. Ystäväni ilmoitti menevänsä sinne lounastamaan ja minut oli myös kutsuttu... ONNEKSI! Yllä näette nälkäisen tyhjän lautasen odottamassa täytettä, kupissa oli jo raikasta hibiskuksen kukista ja mintusta valmistettua bissap-mehua. Olipa sekin hyvää!
Noniin, tässä on nyt jo lautanen täytetty (iso annos seitsemällä eurolla!) ja nautiskelu alkamassa. Ensimmäinen kerta ei todella ollut viimeinen. Tajusin viimein, että tällä tavalla voi vaikka kokea jotain uutta. "Mikä yllätys" voisi moni sanoa, mutta ei tullu mun mieleen, kun olin lukenut vaan muffini-kahviloista ja hernekeitto-kojuista. Hyviä ideoita nekin, mutta tämä senegalilainen mafe eli maapähkinäkastiketta riisin kanssa sai silmäni avautumaan tapahtuman hienoudelle. Enpä ollut ennen maistanut mitään afrikkalaista ruokaa ja tämähän oli herkullista! Mikä ateria, ja mikä elämys.
Ensi kerralla menen taas... Ja nyt ihan mikä vaan maku kelpaa, vaikka hernekeitto. Jälkiruokaa täytyy myös etsiä tapahtuman suojista.

*****

Eilen sukellettiin menneeseen isotädin luona. Hän oli löytänyt kaapistaan ennen minunkin syntymääni vanhaksi menneen kahvipaketin. Tässä muutamia kuvia, jotka ehkä tuovat mieleen muistoja... Ja jos joku tietää, kuka olikaan Paula-tyttö tuolloin...




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mahtava löytö, melkein antiikkia, vau...