maanantai 8. lokakuuta 2012

Duunissa ja vapaalla

Täällä siirrettiin eilen kelloja kesäaikaan eli tunti eteenpäin. Hostellin asukkaat ihmettelivät eikö oikea aika olisi tehdä siirto kuun lopulla, mutta kalenteri todisti 7.10. olevan oikea päivä. Kesäaikaan siirtymistä täällä on ennenkin aikaistettu, kuulemma Sydneyn olympialaisten aikaan jopa yli kuukaudella.

Minua ei kellojen siirto suuremmin haitannut, sillä eilinen oli vapaapäiväni. Menimme saksalaisen kimman kanssa kävelylle pienelle vesiputoukselle ja siitä kiipesimme huiputtamaan yhden kylää ympäröivistä kukkuloista. Ylös päästäkseen sai tehdä oikeasti töitä ja korkeilta paikoilta pudotusta alas olisi kertynyt pari sataa metriä, ja aitoja tai kaiteihan ei missään näkynyt... Huimat näkymät vain hivelivät silmää.

Tänään oli vaihteeksi työpäivä. Harmaan ja viileän sään takia kauppa oli hiljainen, mutta kauppiaan rouvan ranskankielisten sähköpostien korjaaminen, kieliopin selittäminen ja oikeiden sanontojen löytäminen kyllä
pitivät kiireisinä. Sain vaivanpalkaksi tehdä itselleni jäätelön, tällä kertaa pyöritin minttusuklaatötterön sinisten strösselien ryhdittämänä. Ehdottomat suosikkini ovat kyllä kermainen passion ja villin makea purkka. Kyllä täällä jäden valmistus osataan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

olipa varmaan mukava päivä, kun pääsit ranskan kieltä ylläpitämäään. jäätelö on hyvää, kukahan ne valmistaa siellä, joku tehdasko toimittaa sinne vuorelle? makeata jatkoa....