torstai 16. elokuuta 2012

Kyl tää on vinkee mesta!

Nyt kolmantena päivänä alan jo hahmottaa kaupunkia. Vietin taas päivän Hong Kongin puolella elämän menoa ihmetellen. Täällä todella tajuaa, että maailmassa on paljon ihmisiä! Asuintalot kohoavat vierivieressä vähintään 20 kerrokseen ja iltaruuhkassa bussijonot ovat käsittämättömät, varmaan 30metriä joka pysäkillä. Uskomatonta.

Matkustin myös kuuluisilla kaksikerrosratikoilla ja ne vasta ovat ovelia. Ikkunat ovat auki ja niiden ääressä istuessa voi katsella parhaiten hyörivää kaupunkikuvaa. Vaikka spårat eivät ole nopeita, niin paljon vilahtaa ohi matkan aikana, ettei puoliakaan ehdi tajuta. Söin friteerattuja katkarapunyyttejä ja katkarapu-nuudelikeittoa, näin jännässä paikassa on etuoikeus maistella paikallista safkaa! Kävin myös karkkikaupassa ja vetäydyin puistoon maistelemaan vehnäjauhoissa pyöriteltyjä pehmeitä, kumisia karkkiklimppejä ja imeskelemään mangotoffeeta.

Niin ja löysin Marimekon tänne avaaman oman myymälän, shoppailin keltaisen tuulitakin tulevia retkiä varten, ihmettelin kalamyyjän vielä sätkiviä ja henkeähaukkovia myytäviä (!) ja vaeltelin pitkin katuja. Täällä on nähtävää joka askeleella. Hotelliin suunnatessani tuuli puhalsi niin navakasti, että aavistelin jotain "olevan vireillä". Ja niinpä oli, taifuunivaroitus tasolla 3, joka nostettiin juuri tasolle 8. Kahdeksan on jo vaara eli nyt olisi syytä pysyä sisällä. Seuraava taso on 9 ja ylin 10, joka olisi jo hurrikaani. Nyt taifuunin keskus kiertää kaupungin tällä tietoa etelän kautta, mutta toivotaan sen olevan kokonaan ohi huomenna, kun matka jatkuu seuraavaan etappiin, Sydneyyn.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi että sulla on mahtava matkakohde,silmät ovat varmaan täynnä ja vetääkö aivot kaiken kokeman ....hauskaa on lukea erikoista kokemaa.....ou

Anonyymi kirjoitti...

moi karo!

ihanaa kuulla että olet perillä.
tosi kivaa lukea näitä postauksia
sieltä maailman ääristä. kuvistakin saatu selvää. lisää tällaista. oot kyllä rohkee likka!

terkkuja ja uusia posteja odotellessa.

riitta