tiistai 29. toukokuuta 2012

Maailman paras hammasharja

Hammaslääkäri, hammaspeikko, hammaspora ja siitä lähtevä ääni, hammaskiven poisto. Ih, hampaiden kunnossapitoon liittyy monta pelottavaa ja ilkeää asiaa. Ilkeyksiä estämään on puolestaan monta mukavaa asiaa, toimivaa kojetta ja hienoa apuvälinettä, tässä suosikkini.


Hampaat ovat herkkä kohtani, heikko kohtani. Paikkoja on jokaisessa hampaassa, monissa useampikin ja ikenet taipuvaiset pakenemaan huolellisen harjauksen alla. Hampaidenhoitovälineistä onkin muodostunut minulle melkein harrastus. Olen tuonut matkoilta muunmuassa mansikan makuista hammaslankaa ja Amsterdamissa tutustuin pelkästään hampaanhoitovälineisiin erikoistuneeseen kauppaan (heidän nettisivunsa täällä). Ulkomailta löytyvät mielestäni myös parhaat puhdistusvälineet.


Paras hammasharja on ruotsalaisen TePe Select x-mjuk. Ihanan pehmeä, täydellisen kapea, mutta sopivan pitkä. Ylettyy viisaudenhampaisiin, jotka minulla on kaikki jäljellä (ja jäävätkin suuhun kunhan pysyvät puhtaina ja muutenkin hiljaa). Vanha Jordanin perusharja oli myös hyvä, niitä kun vielä sais niin ei tarvis matkustaa Ruotsiin hammasharjoja hankkimaan. Tosin hinta, 45kruunua kuudesta kappaleesta on mahtava hinta-laatu-suhde, saatavissa sikäläisistä apteekeista.

  Harrastajalla on toki myös sähköharja ja extraharja, vaihtelu tekee hyvää.


Hammaslangan valinta on myös tarkkaa. Ahtaat hammasvälit ja rispaantuva hammaslanka ovat vihonviimeinen yhdistelmä, ken on sen kokenut tietää fiiliksen, kun rispaantunutta lankaa saa riuhtoa irti peläten samalla paikkojen irtoavan! En siedä rispaantuvaa ja hammasväleihin juuttuvaa hammaslankaa, siksipä haen lankani Belgiasta tai Hollannista. Muualta en ole tätä täydellistä Johnson&Johnsonin lankaa löytänyt. Toin viimeiseltä Hollannin matkaltani sellaisen pinon lankapaketteja, että töissä jengi nauroi minun jättävän niitä perinnöksi vielä lapsenlapsillekin. Hyvin se kuitenkin hupenee.

Parhaat hammastikut ovat nuo Jordanin ekstra kapeat, molemmista päistään suipot. Ja paras tahna Oxygenol. Niitä sentään saa Suomesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

on sulla arsenaali noita hoitotuotteita ja monipuolisia....

Anonyymi kirjoitti...

Suomesta saatava hammaslanka on tosiaan rasittava käyttää. Tikut ok.
Onneksi hammaslääkärini soittaa aina
syksyllä ja silloinhan se on mentävä.
Pysyy hampaat suht kunnossa. e.