lauantai 4. helmikuuta 2012

Syntymäpäiväpöytään

Sain juuri lähetettyä sukulaisille synttärikutsut, ja sitten on vuorossa tarjoilujen harkinta. Yksi idea olisi tarjota sushia, Valimon juna-aseman vieressä on kuulemma raikas ja iisin hintainen Fubuki-sushi. Työkaverin tavoin pitää tilata sieltä parit setit makirullia kotona nautittaviksi, mutta kalapainotteinen tarjoilu ei paria vierasta palvelisi kala-allergian takia. Toisena vaihtoehtona olisi perinteisempi seisova pöytä juustoineen, oliiveineen, saalaatit ja patongit ynnä muut mannermaiset herkut, vaan olisiko se hieman tylsää... Ainoa, mistä olen varma, on etten lämmintä ruokaa ala väsätä. Mahansa vieraat saavat täyteen, mutta vain puolilämpimästi. Ja haarukalla syöden, helposti. Maukas vaihtoehto ovat myös suolaiset piiraat, joita olis kätevä tarjota salaatin kera. Niissä on otettava huomioon yhden vieraan keliakia, yhden muna-allergia sekä muutaman laktoosi-intoleranssi. Itse olen allerginen aika monille hedelmille eli jälkiruoaksi ei sovi hedelmäsalaatti tai -rahka.

20 henkeä kokoon kutsuessa ei nykyään ole yhtään ihme törmätä näin moniin allergioihin. Kaikkiin yllämainittuihin on oneksi olemassa ns. pakokeino. Sushia ei tarvitse nyt tarjota, ja muissa jutuissa kielletyt aineet voi korvata sallituilla. Muunmuassa mutakakusta tulee super hyvää gluteenittomiin jauhoihin leivottuina! Niin, kahvin kanssa tarjoiltavat tästä vielä puuttuvatkin. Olisko pellen pää-täytekakku nostalginen kuten lastensynttäreillä aikanaan, vai tarjotakko marenkia, kermaa ja mansikoita, kahvilan tilauskakkua, jotain aivan muuta..? Cupcakevalikoima olis aika makeen näköinen vaan työläs toteuttaa.


Hetken tässä ehtii miettiä, ja ostella kuohuviiniä ja HB-servettejä. Maaliskuussa on synttärini, 30 vuotta tulee silloin täyteen!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

siinäpä on mietittävää noin suurelle joukolle, kaikki mainitsemasi tarjoilut ovat mainiot vaihtoehdot...