lauantai 19. marraskuuta 2011

Keltaisesta muihin väreihin

Katsellesani viimeisten vuosien takkihankintoja, olen huomannut valinneeni hengareihin yksinomaan tummansinisiä takkeja. Ensin kipparityylisen, sitten sain hyvän ulsterin, bleiserin ja messitakin lahjoituksina, ostin toppatakin ja viimeisenä hankin sen öljykangastakin, kaikki tummaa sinistä. Navy blue on erittäin miellyttävä väri, joka sopii aina ja kaikkeen, jonka kanssa maastoutuu pimeän aikaan mainiosti asfalttiin (heijastin ois kiva lisä!) ja joka viittaa sopivasti merihenkisyyteen... Entiseen verratuna tämä yksinkertainen värivalintani kuitenkin hämmentää hieman. Ennen pyrin kaikkeen muuhun kuin hillittyyn ja näkymättömään tyyliin. Kaiken piti loistaa ja näkyä, ja olla mielellään keltaista. Olisin voinut pukeutua joka päivä varpaista nenään keltaiseen. Miten ihmeessä olen nyt alkanut oikein metsästää tumman värisiä takkeja??? Ikä tähänkin asiaan tietysti vaikuttaa, hillitty meininki alkaa viehättää ja tyylllisesti pyrkii klassista kohti ja haluaa näyttää siistiltä ja styleltä joka säässä ja seurassa. Meinaankohan aikuistua? En ainakaan myönnä, ehkä olen vain kyllästynyt kirkkauteen hetkeksi ja pyrin merellisyyteen ja siihen klassiseen meininkiin, mitä tumman sininen värinä edustaa. Ja asusteilla voi tummien päällysvaatteiden kanssa leikkiä irrottelevasti. Keltainen huivi on näyttävämpi tummaa taustaa vasten kuin kokonaan värikkäässä kokonaisuudessa. Samoin jännän värikäs pipo pomppaa muuten hillitystä yhdistelmästä melkein paremmin kuin kokonaan värikkäästä asusta. Klassisessakaan tyylissä ei mielestäni tule ikinä tinkiä piristävistä yksityiskohdista ja väri-ilottelusta.


Keltaisesta huivista päästäänkin tämän hetken kuumimpaan harrastukseen, kutomiseen. Minäkin aion pistää puikot heilumaan ennen pahimpien pakkasten tuloa ja tehdä itselleni kunnon keltaisen kaulaliinan, jollaista ei tunnu mistään kaupasta löytävän. Väri ja oikea sävy ovat tässä projektissa avainsanoja. Meinaan metsästää oikean sävyistä lankaa ensi viikonlopun Ruotsin risteilyn aikana, sillä ainakin yhdellä ruotsalaisvalmistajalla on valikoimissaan juuri oikea pirteä sitruunankeltainen.

Tänään saapastelin Prismaan tässä asussa, hieman keltaista ja hieman viikonlopun rentoutta:


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvät värit noissa asusteissa, onkohan kuvat otettu kännykällä vai oikealla kameralla? mairinen sininen on kyllä ajaton väri itse tykkään siintä ja olen aina ollut sinisen ystävä...

Anonyymi kirjoitti...

SININEN

Pukeutumisopas: Sininen on järjen väri. Se viestii luottamusta, rauhaa ja järjestystä. Tumma laivastonsininen yhdistyy usein auktoriteetteihin: poliisit käyttävät usein sitä univormuissaan.

Väriterapeutti: Sininen rauhoittaa ja viilentää. Se on myös totuuden ja korkeamman älyn sekä myös surun ja masennuksen väri. Sinistä pidetään maskuliinisena, mutta se on feminiininen väri.

KELTAINEN

Väriterapeutti: Keltainen on valoisa, eloisa ja onnellinen, optimismin ja itsetunnon väri. Keltaiseen pukeutuva on säteilevä, perusonnellinen ja karismaattinen.

lainattu hs verkkosivulta
LÄHTEET: HENDERSON, VERONIQUE & HENSHAW, PAT: OIKEAT VÄRIT, VARMA TYYLI – PUKEUDU VÄRI- JA VARTALOTYYPPISI MUKAAN. KARISTO 2006. POHJALAINEN, ILONA: ELÄMÄN VÄRIT. RARISSIMA 2009.

KK kirjoitti...

Anonyymi1: Kiitos, kuvat on napattu taas puhelimella, sillä saa kätsysti kuvat tännekin.

Anonyymi2: Erittäin mielenkiintoisia lainauksia! Sen ainakin huomaa, että jonain päivänä on varma fiilis ja tekee mieli pukeutua keltaiseen ja toisinaan on näkymättömämpi olo, ja päälle haluaa vetää tummaa. Selvästi on tarve myös irtisanoutua hieman entisestä (kaiken syleilevä keltainen) ja vaihtaa auktoriteettiin ja rauhaan. :)