maanantai 7. marraskuuta 2011

D&G-bileet

Tämän hetken kahvimarkkinoille näyttävät rynnivän "helpot" ja "kätevät" kahviampullikeittimet. Vesi säiliöön, nappi masinaan ja kuppi alle, valmista alle kymmenessä sekunnissa. Yksi kaveri sai DolceGusto-keittimen lahjaksi ja tänään pidimme jo toiset D&G-bileet parin viikon sisään.


Kahvia siinä ainakin tulee juotua, viimeksi meni neljä eri makua reilun kahden tunnin tapaamisen aikana. Mahassa hieman tuntui, mutta pakko oli maistella mielenkiintoisimmat läpi, kun maito, kahvi ja mausteet tulee kaikki niin helpossa paketissa. Parhaan kahvilafiiliksen tuohon juomiseen tuo ehdottomasti lämmin maito, sitä tulee niin harvoin kotona keitettyä. Samoin täytyy myöntää, että ennakkoluulojeni vastaisesti eri juomat todella maistuivat hieman erilaisilta, ainakin hieman. Jännä nähdä tuleeko näistäkin pysyvä buumi vai ohimenevä hittituote, johin ei saa panoksia enää vuoden päästä. Saapa nähdä, kahden koetuksen jälkeen suostun nauttimaan koneen antimista kylässä, mutta kotona paijaan vanhaa keitintäni. Helppoudesta huolimatta siis haaveilen ihan perinteisestä espressokeittimestä maidon lämmittimineen/vaahdottimineen. Varsinkin Illyn värikkäät keittimet niin hivelisivät silmää. Sitä investointia hautoessa keittelen kahvia muutamista taivaallisista tummista paahdoista.


Kolmesta suosikistani on kuvassa kaksi, joista huipulle kohoaa Lindvallin Mörkrost (puuttuvan, ranskalaisen merkin edustajan kuvaan näytille heti taas paketin ostettuani). Näiden maistamisen jälkeen jäivät todellakin Helsingin pehmeään veteen kehitetyt suomalaiset laadut hyllylle tarjouksista huolimatta! Tumma kahvi maistuu oikealta kahvilta ja sopii vatsallekin voisiko sanoa erinomaisesti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

0len aivan samaa mieltä kanssasi. juhla mokka on alkanut tuntua kumman raskaan rasvaiselta, mutta olen löytänyt uuden merkin kevyen ja tumman , en nyt muista nimeä, vahinko...

Anonyymi kirjoitti...

suomalaiset kahvit ovat kitkeriä ja
vedelle maistuvia. etelä euroopasta
saa mielestäni kunnon kahvia. suomes-
sa on saatavilla onneksi kunnon teetä. e.