tiistai 14. kesäkuuta 2011

Tiistaikisa

Polvet tulevat olemaan huomenna kauheilla mustelmilla, mutta mieli on tyytyväinen, olin nimittäin tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna purjehtimassa! Huh! 35 jalkainen sluuppi (= reilu kymmen metrinen ja yksi mastoinen purjevene) oli kyseessä, miehistönä seitsemän ihmistä (2naista ja 5miestä) ja missiona voittaa Herttoniemen rannan ja Kulosaaren ja Kaitalahden välisellä merialueella käyty tiistaikisa (onnistui). Oli se melkoista spurttausta laidalta toiselle, kun meidät kimmat oli valikoitu painoiksi. Alussa sain pitää pinnaa, mutta ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen kerta ja jännitys vei voiton. Paatin kallistaessa en malttanut pitää suuntaa vaan päästin nokkaa aina liikaa tuuleen tai laskuun. Noh,  "läskiä laidalle" kuuluikin sitten kapteenin käsky ja me hyppäsimme painoiksi tuulen puolen sivulle. Hauskasti ilta siinäkin meni. Keulapurjetta kohennellen ja kisapärjäämistä jännittäen. Pitää ensi kerralla vaatia päästä köysiin kiinni ja harjoittelemaan, sillä jatkoa on luvassa heidän kanssaan viikon kuluttua. Hehe, kivasti keinuttaa vieläkin.

Kilpailuvietin huomaan kyllä olevan kohdallani pyöreä nolla. Saatan ohittaa hitaamman aamulla töihin polkiessani, mutta purjehdukseen yhdistän mielenrauhan ja rentoutumisen. Olen melkein onnellinen, etten jatkanut pinnassa alkua pidemmälle, sillä kisan tuiskeessa olisin kyllä parit haukut varmasti saanut. Niin nimittäin tapahtui, kun ei spinnu noussut tai laskeutunut tarpeeksi rivakasti tai jos köysi meni vinssille väärin päin. Vaaratilanteita niistä nopeissa käänteissä tulee eli selkeä käsky tilanteen korjaamiseksi tarvitaan. Ja niinhän sitä myös oppii, ja muistaa! Pitänee hieman kasvattaa nahkaa ja sitä kisaviettiä, niin voi selvitä muillakin vesillä voittajana.

Ikävä kyllä huomata, että kun nyt yrittää keksiä sitä omaa tekemistä ei enää ehdi pohtimaan tänne niin usein. Toisaalta hyvä, toisaalta huono, aina joku kärsii. Viimeistään yöunet!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hieno kisa ja jos voititte niin hyvä alku, jee.....onnea jatkoon

Anonyymi kirjoitti...

hauska kisa ei mikään hampaat irvessä,ilmeisesti. onnea ja hyvää jatkoa purjehdukseen.---

KK kirjoitti...

Kiitokset :)