torstai 23. kesäkuuta 2011

Muovipullosta vai tölkistä?

Tölkistä!
Oltiin just saunassa ja pohdin siinä siideriä siemaillessani, miten hyvältä siideri maistuu tölkistä. Ostan aina mielummin tölkin kuin pullon. Sekä pienemmän koon (sisältö ei ehdi lämmetä rauhassa juodessa) samoin kuin paremman maun takia. Muovipullosta juominen ei ole yhtään niin kivaa ja olen ollut huomaavinani, että juoma tulee tölkistä myös kylmempänä, oikeasti huurteisena. Niin ja tässähän on sitten tehtävä ero muovi- ja lasipullojen välillä. Eroa on kuin kuulla ja auringolla, muovi on kuu ja lasi aurinko, ja minä juon mieluiten auringosta! Muistanette Friscot södeissä 0,33l lasipulloissaan. Juuri sopivasti janon sammuttajaa ja juuri sopivan kylmänä. Toinen klassikko on kokis saman kokoisesta lasipullosta, ja Jaffa tietty! Muistan myös pitkät, kapeat ja tyylikkäät Fantapullot mistä nautin juomaa Kap Verdellä. Siellä oli tosin aika pysähtynyt muutenkin kuin limsapulloissa.
Nykyisin jotkut ravintolat tarjoavat limsansa edelleen lasipullosta, mutta kaupassa niitä harvoin näkee. Painoa niistä tietty kertyy ostoskoriin ja -kassiin, mutta jospa tässä terveyden ajassa suostuttaisiin ostamaan vähemmän ja laadukasta? Pari kertanautintoa päiviä kestävän pakkojuomisen sijaan. Tämän ovat huomanneet jälleen kallimpien biolimsojen (mm. Bionade) ja pienempien panimojen tuotteiden (Laitilan) markkinoijat, lasissa on jo arvoa ja hieman vintagea. Kuten on tölkissäkin.

kuvat wikipedia ja Bionade

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lasipulloissa on usein kaunista muotoilua (erityisesti vanhoissa). Myös etiketit ovat kivaa käyttötaidetta. Itselleni nostalgisin lapsuusmuistojen herättäjä on lasinen nektaripullo. Oli etelän-matkoilla harvinaista herkkua.
-M

Anonyymi kirjoitti...

mullakin on muisto "spania" merkkisestä appelsiini limsasta viiskyt luvulta, kun siskoni kanssa piti tyhjentää keissi eli kori, että saataisiin lisää samaa juomaa, siintä hetkestä on jopa valokuva!!!!

Anonyymi kirjoitti...

ps. hyvää juhanusta ....

KK kirjoitti...

Juuri näin! Niissä on siis myös kauneutta. Mukava kuulla myös sun lasipullomuisto :)