sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Lahjojen hankintaan

Jaa-a. Tänään pitäisi lähteä siipan ja anoppiehdokkaan kanssa kaupungille lahjoja ja digiboxia hankkimaan, saapa nähdä kuinka paljon siellä on näin pyhän aattona ihmisiä. Stockan herkusta olisi myös tarkoitus hankkia huomiseksi hieman herkkuja kuten leivonnaisia ja Kuohuvaa kuusenkerkkää, suomalaista alkoholitonta juhlajuomaa. Joululahjat olen onneksi suht hyvin saanut hankittua ja iloitsinkin joku päivä sitten, että on tänä jouluna linjat pukille kunnossa, kun lahjojen keksiminen on näin helppoa. Vielä jotain pientä kummipojalle, kundikaverille ja isälle sekä hieman isompaa äidille, ja siinä on se urakka paketissa. Nettikauppa on pelastanut paljolta!

Askareista edellä ovat vielä korttien lähetys ja piparien paisto. Viimevuotinen, ja samalla oma ikuinen traditioni saa luvan taas toistua. Menemme siis minun vanhempieni luo leipomaan nisset äidin tekemästä taikinasta. Valmistaikinaahan ei mun joulupipareissa näy! Hyvä sanoa näin, kun ei tarvitse osallistua taikinan keittelyyn, mutta oma taikina on ehdottomasti paras taikina. Valmista suostun käyttämään vain kun kokeilen töissä kuultua piparikierteiden reseptiä. Siinä murotaikanaa ja piparitaikinaa kaulitaan yhtä suuriksi levyiksi, jotka asetetaan sitten päällekäin ja rullataan kääretortun tavoin. Rullasta leikataan kiekkoja, jotka paistetaan. Mmmm.... Nekin on vielä kokeiltavina ennen aaton koittamista!

Rauhaisaa joulun odotusta!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

no niin sitä pitää, ei ole kaikki niin aikaansaavia vaikka on vapaata päivät. täytyy vielä miettiä muutamia ja ostoksillekin pitäisi ängetä huh huh