torstai 7. lokakuuta 2010

Lapsuuden makuja

Välillä sitä hihkuu kaupassa, ettei ole aikoihin syönyt jotain juttua tai ihmettelee karkkihyllyn edessä lapsuudesta tuttuja makuja. Minä sain menneellä viikolla maistaa yhtä tarhasta tuttua makua ensimmäisen kerran sitten tarha-aikojen: minulle tarjottiin suklaapuuroa. Muistan hyvin suklaapuuron ja sen miedon samettisen maun. Tai ainakin nyt luonnehdin makumuistoani samettiseksi... Aikanaan se oli kai vain makeaa. Toinen puuro, jonka muistan on helmivelli. Tajusin itse asiassa puurohyllyllä, että sitäkin taitaa vielä olla myynnissä - ja, että se on tehty perunajauhoista! Kolmas puurosuosikki oli makaronivelli, mutta sitä en taida enää kaivata maistaa. Se makumuisto jääköön lapsuuteen...

No kerran taas tuttua samettista makua maistettua oli muistelua jatkettava ja kävinkin kaupasta ostamassa kotiin paketin suklaapuuroainesta, kaakaojauheella maustettua mannapuuro toisin sanoen.


Ruskea paketti ilmentää hyvin mennyttä aikaa, mistä kyseinen välipala on kotoisin.


Ja siinä lopputulos. Nam! Tämä on tiukkaa tavaraa ja sammuttaa niin nälän kuin suklaanhimonkin. Minkälaisia ruokamuistoja teillä on lapsuudesta ja etenkin tarhasta?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

minä en tarhassa ollut, mutta koulussa oli hapanta ruispuolukkapuuroa ja viileätä makaroonivelliä, yök. toisen henkilön mieltymys on riisivelli lenkkimakkaran paloilla höystettynä!?