torstai 5. elokuuta 2010

Statsraad Lehmkuhl


 Tänään oli vaihteeksi sosiaalinen päivä, kun tapasin opiskelukaverin. Juttelimme ja söimme konvehteja Espan puistossa. Pian katse kiinnittyi kuitenkin ympäriinsä käveleviin merisotilaisiin: jossain olisi ilmeisesti laiva katsastettavissa... Odotin, että törmäisimme tylsään harmaaseen sotalaivaan, mutta yllätys olikin täydellinen kun Pakkahuoneen laiturissa oli kiinni Norjan lipun alla seilaava Statsraad Lehmkuhl! Alus on säätiöity eli se ei ole Norjan puolustusvoimien virallinen koululaiva, mutta hekin sitä vuokraavat. Näin oli myös tänään, ja me seurasimme laiturilla miten suomalaiset meriupseerit taluttivat avecejaan laivan kannelle coctailtilaisuuteen. Menossa ovat Pohjoismaiset merikadettipäivät.


Muunmuassa viime kesäisiin Turun Tall Ships Raceihin raakapurjealus saapui myös kadetteja miehistönään heidän raaoilla seisten ja laulaen.Tässä onkin seuraava kohde purjehduskokemusten joukkoon koettavaksi! Laivan koko ja fiilis olisivat kokemisen arvoiset samoin kuin mastoihin kiipeäminen, ison miehistön osana seilaaminen sekä rauhallisen rullauksen tunteminen. Tämän kokoinen alus ei varmasti pienintä merenkäyntiä säikähtäisi vaan painelisi menemään mukavasti keinahdellen.


Chartereita he ainakin ajavat eli mukaan pääsy ei olisi yhtään mahdoton toive, seuraavaksi voisi googlata tunntivuokran hinnan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

näin itsekin ohi ajaessa ton hienon ison purjelaivan. vois ehkä olla MAKEETA MAININGISSA HEILUA RIIPPUMATOSSA KANNELLA!!VARMAAN 48,5 +ASTEEN HOURETTA.

Anonyymi kirjoitti...

inkoosta iltaa. Kuulkas nyt ranskankielen maisteri, eikös cocktailiin tule K. Usein sen näkee ilman K:ta ja kyllä ärsyttää vaikka en maisteri olekaan!

Terkkuja täältä toisen kotimaisen kulmilta!

Kram
riitta