perjantai 20. elokuuta 2010

Riisiä ja currya

Kokkausta tänään! Illalliseksi valmistimme nimittäin curry-kastiketta ja riisiä. Ruoka on äitini äidin peruja, mutta nykyisin isältäni saa parhaat ohjeet aterian valmistukseen. Tärkeimmät raaka-aineet ovat säilyketölkissä myytävä häränliha (corned beef) sekä vahva currypuuteri. Tässä on huomioitava kyseisen ruoan ystävien harmiksi, ettei cornaria myydä Suomessa eikä Meiran kurrisekoituksista kannata edes yrittää saada makua kyseiseen kastikkeeseen. Meilläpä oli kuitenkin viime Ruotsin risteilyn hankinnoista jäljellä yksi purkki häränlihaa, joten perjantain kunniaksi kastike päätettiin tehdä. Niin Ruotsista punaista herkkua siis saa, NK:n ruokaosaston keskivaiheilta, hyllystä vasemmalta. Jea, mutta asiaan. Aloitimme pilkomalla sipulia ja  suolakurkkua puhelimitse isältäni tarkistetun ohjeen mukaan. Liha alakulmassa vasemmalla.


Parhaan kastikepohjan on kokeilun kautta todettu saatavan Knorrin ruskeakastikepohjasta, kuvan curry on myös laatutavaraa.


Erikoisempaan ei tarvitse sitten ryhtyä kuin keittää ruskeakastike valmiiksi, lisätä sinne sipuli, suolakurkku ja lihat, ja antaa hautua noin puoli tuntia. Lisäsimme curryn vasta lopussa, joten sen potku ja maku säilyivät vahvoina. Aijaijai! Hyvä, että täksi illaksi meinattu lohifilee jätettiin odottamaan huomisiltaan. Tärkeänä lisänä mainittakoon vielä hyvä homejuusto, joka pehmentää kastikkeen makua sopivasti ja tekee mausta aavistuksen kermaisen. Tänään valitsin lampaanmaidolla höystetyn version.


Bon Apétit vaan lausuttiin ja sen jälkeen nautittiin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hiio hoi niin se vanha merimiesruoka maistuu edelleen!!!!varmaan uni maistui pitkään kun maha oli täynä. bravoo teiden kokkauksille