torstai 26. elokuuta 2010

Loma

 matkailua

Huomenna on lomapäivä! Tarkemmin sanottuna minun tämän kesän kesälomani! Yksi päivä! Töissä tuli vitsiksi tämä yhden päivän kesäloma. "Nukut koko viikonlopun" oli rentoutumisohje. Mutta mitä ehtiikään, jos tämän yhden päivän aikana pitäisi ehtiä viettää koko neljän viikon kesäloma? Jos laskee heräävänsä lomalla kymmeneltä ja menevänsä nukkumaan puolen yön aikaan, on aikaa valveilla 13 tuntia. Kuukauden 28 päivällä jaettuna minulla olisi huomenna 27,8 minuuttia aikaa jokaista lomapäivää kohti. Siis alle puoli tuntia viettää kukin neljän viikon päivästä. Laskinhan oikein? Valveilla olo aikani 13h x päivän pituus 60min = 780min, 780min jaettuna lomani pituudella 28päivää = 27,85 min.

rentoutumista

No kuitenkin. Jos ohjelmassa olisi viikko telttailua, ulkomaanmatka, uimista, kesäfestarit ja löhöilyä, kutistuisi matka varmaan Suomen lahden ylitykseen pikalaivalla (viikon matkaan aikaa 3,5h) ja telttailun kanssa saisi tyytyä nokosiin ikkunan alle viritetyssä teltassa (sama 3,5tuntia). Seitsemän tuntia olisi siinä käytetty, loput kuusi kuluisikin sitten uimisessa, festareissa ja tunti (eli kaksi päivää!) löytyisi varmasti löhöilyllekin... Itse asiassa huomisen Taiteiden yö haukkaa kyllä monta tuntia eli päivää lomastani, melkein kaksi viikkoa! Suunnittelimme vierailevamme kuusi tuntia eri taiteiden teko paikoissa ja se tekisi ajaksi kaksi viikkoa. Hahaa... Taitaa olla tulossa hyvä ilta, kun siellä noin kauan aion viihtyä.

meininkiä
Taitaisi sittenkin iskeä se kuuluisa lomastressi! Taidan siis keskittyä muutamaan eli löhöillä ja käydä festareilla, ja se bussimatka käyköön matkustamisesta. Päivä on käytössä ja päivänä se pysyy toiveajattelusta huolimatta :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hyvää lomaa