torstai 19. elokuuta 2010

Iltapäivää

Huomaan taas alkuviikon kuluneen ja poden hieman huonoa omaatuntoa, kun en ole keksinyt mitään kirjoitettavaa tänne. Muutama kirjoitus viikossa on liian vähän ja lupaan korjata tilanteen! Taas on vaan tuntunut alkuviikko vierähtäneen töissä. Ensimmäisen virheenikin sain aikaiseksi, sitä saan alkaa korjata huomenna. Ja ylitöihinkin lupauduin... Mutta nyt ei enää töistä, pitää kehittää neljän jälkeiseksi ajaksi aivoille muuta aktiviteettia.

Yksi aivan mahtava nollauskeino on jo moneen kertaan kokeiltu pyöräily. Mitä enemmän päässä liikkuu, sitä paremmin maisemien ohi vilistäminen saa ajatukset siirtymään kuluvaan hetkeen.


Tänään suuntasimme ennen näkemättömille seuduille Itä-Pakilaan. Voi jumbe siellä olikin nähtävää! Ensin oli pyöräiltävä länsi osan läpi, joka näyttäytyi hyvin perinteisenä ja hieman tylsänä omakotitaloalueena, mutta Tuusulan tien ali mentyämme tyyli muuttui täysin. Törmäsimme amerikkalaistyyliseen laatikkotaloon (josta olisi pitänyt otta kuva, fiilistä on liian vaikea selittää: tyyli tämä). Sitten oli 50-luvun kivitaloja, jotka ovat hyvin minun mieleeni, patinoituneita puutaloja isoine tontteineen... Yksi funkkistyylinen kuutiomallinen koti löytyi myös hyvin pelkistettyine olemuksineen ja tasakattoineen. Yhdessä kadun kulmassa seisoi maijesteettinen, vanhan kylätalon mallinen keltainen puutalo, jossa ikkunatkin oli vanhaan tyyliin tehtyjä. Jänniä yksityiskohtia riitti ihan joka tontilla.

Aijai, suunnittelemme jo uutta lenkkiä tutustuaksemme paremmin kyseiseen alueeseen. Tänään oli aikaa vain runsas tunti, koska olimme menossa vielä kauppaan iltapalaa hankkimaan ja sen jälkeen saunaan. Ah, sauna... Ja nyt hellalla tuoksuu intialainen tikka masala-kastika, riisi ja kanafileet. Pientä iltapalaa tulossa, heh! Palataan pian :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

olipa paukku toi talo, tosiaan toi mieleen elokuvista san fransiscon ylä ja alamäkisillä kaduilla sijaitsevat talot! upeeta