lauantai 29. toukokuuta 2010

Euroviisut 2010

Tämän vuoden Euroviisut järjestetään Oslossa ja menneellä viikolla on järjestetty kaksi semifinaalia. "Rakkaat" Kuiskaajamme eivät menneet finaaliin, niin kuin ei muunmuassa menneiden vuoden menestyjä Virokaan. Ensimmäisestä finaalista mainittakoon Belgian ihana "Me and my guitar", muut menestyjät eivät erityisemmin säväyttäneet.

Eilisen toista semifinaalia hauskuutti Ylen sivuilta löytynyt Maailman paras euroviisuraati-äänestyslomake, jolla viisuja seuratessa saattoi oman suosikkinsa merkitä heti ylös ja antaa pisteitäkin jo valmiiksi. Meidän kisakatsomossa sovittiin myös jatkoon päässeistä, mikä entisestään lisäsi kiinnostusta lopputuloksen odotukselle. Kas kummaa suosikkimme eivät kuitenkaan kummoisesti pärjänneet vaan jatkossa olivat useat tyhjät balladit ja renkutukset. Harmi, sillä esimerkiksi Hollannilla, Ruotsilla ja Slovenialla oli meidän raatimme mielestä ehdottomasti mieleenpainuvat ja menestyksen ansainneet kappaleet!

Huomiseksi on äänestyskaavake jo tulostettu. Tästä huolimatta uhkaa ilta jäädä vaisuksi koska monenkaan ehdokkaan puolesta ei oikeasti tee mieli liputtaa. Onneksi vedonlyöntiä tällä hetkellä johtava Azerbaidzanin Beyoncé-kopio esiintyy ensimmäisenä, ja uskon mukaan numerolta yksi ei voita... Itse taputan huomenna ainakin Tanskan, Belgian, Ranskan ja Turkin astuessa lavalle. Näistä Turkin viisu on sopivasti erikoinen ja rock! Tanska aivan mahtava duetto, jossa nainen ei kilju miestä suohon vaan hänellä on pehmeä, matala ääni. Ranskaa on kannustettava ihan muodon vuoksi ja Belgiaa, koska se on sopivasti omanlainen ja rauhallinen kappale.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kyllä keksitte aina positiivistä tekemistä niinkuin nyt noin eurovissiokaavakkeetkin!!